МАШИНА ЗА ДВОКОМПОНЕНТНО ЗАЛЕВАЊЕ НА СТАКЛО

Двокомпонентниот екструдер е машина што се користи за запечатување на стаклото. Средството за запечатување е обезбедено со уред за филтрирање и сигурносен уред за заштита од висок притисок во цевката со што овозможува сигурна работа.
Ова е затворен систем на работа, се става крајот на машината на воздух за да се избегне контакт на средството за запечатување со воздухот и да се обезбеди стабилност на протокот на медиумите.
Вентилот за висок притисок на пумпата на основниот материјал, пумпата за материјалот за запечатување и пропорционалната пумпа овозможуваат нула истекување на специјална алуминиумска решетка. Има единствен и удобен прилагодлив пропорционален механизам, со што се задоволуваат барањата за употреба на ова двокомпонентно средство.
Системот за мешање користи прецизен миксер од не’рѓосувачки челик, мешајќи мангрел со специјално дизајниран едностран вентил со што се постигнува потребниот ефектот на мешање.

Сооднос на мешање 6:1 – 14:1
Резервоар за полнење 200 L
Резарвоар за средство за запечатување 20 L
Максимален проток на воздух 0.5 m3/min
Максимален притисок на мешање 20 MPa
Излез на воздух 4-10 L/min
Воздушен притисок 0.6-1.0MPa
Димензии 1100*950*1980mm
Тежина 650 kg