ВЕРТИКАЛНА МАШИНА ЗА ПЕРЕЊЕ И СУШЕЊЕ НА СТАКЛО

Вертикалната машина за перење и сушење на стакло усвојува водечка технологија од Италија и е изработена од материјал од не’рѓосувачки челик, кој има голема јачина и дополнително е премачкан со електростатска боја за заштита од ‘рѓа и гребнатини .

Делови и завртки што доаѓаат во контакт со вода во кабинетот за перење се изработени од не’рѓосувачки челик, месинг, водоотпорен алуминиум, најлони и други материјали, кои нема да за’рѓаат долго време и се лесни за одржување. Запчаниците се изработени од специјална челична легура.

Плочите за загревање и резервоарот за вода со греач исто така имаат заштитна обвивка. Електросистемот овозможува сигурна и безбедна работа. Работна насока на дејствување на машината е од лева на десна страна.

Машината има 2 пара четки, и го пере стаклото со четири  четки отпорни на висока температура побрзо и почисто. Четките од горе и одоздола се прилагодување за полесен пристап за работа. На Предните четки се распоредени две тврди четки што можат да се подигнат со цилиндар и да се додаде една мека четка со која може да пере low-e стакло, обично рефлектирачко стакло и стакло што рефлектира на сонце. Кога перете рефлективно стакло, една тврда четка може да се подигне со цилиндар за да се избегне оштетување на површината на рефлектирачкото стакло.

Целиот дел за перење има цврст гумен ваљак. Се користат два циркуларни уреди за филтрација на водата, кои исто така може да се загреат.

Машината има федер од не’рѓосувачки челик со што може автоматски да ја прилагоди дебелината на стаклото од 3мм до 15мм.

Кабинетот за сушење и рамката за поддршка на стаклото се изработени од заварен не’рѓосувачки челик. Има вентилатор со филтри за протерување на воздухот без прав.
Машината има еден пар специјално изработен нож од не’рѓосувачки челик  кој го сепарира кружниот воздух до стаклото за сушење, што е заштеда на енергија и низок шум.

Сушење со нож за кружен воздух се користи при Нормални температури, без да се отвори копчето за сушење. Вентилаторот за сушење на стаклото главно се користи во состојба на ниска температура (под 0 °) и влажност на воздухот (во услови на дожд и снег,
влажно време).

 

Правецот на работа на машината е од лево кон десно. Машината има 3 дела:

 

  03 дел

За излез

  02 дел

за перење и сушење

  01 дел

 за поддршка

 

Работна димензија : 1600*2000mm

Максимална  димензија на стакло : 1600
Минимална  димензија на стакло : 300*500mm
Дебелина на стакло за перење:3-15 mm
Брзина на перење: 0-6m/min
Број на четки: 2 пара
Воздушен нож: 1 пар
Дел за поддршка: 2000*700*2200mm (L*W*H)
Дел за перење и сушење: 1800*1200*2500mm(L*W*H)
Дел за излез: 2000*700*2200mm(L*W*H)
Моќност: 13Kw
Може да пере LOW-E стакло и Обложено стакло

Модел Макс димензија на стакло-mm Мин димензија на стакло-mm Дебелина на стакло -mm Брзина на перење - m/min Моќност

KW

Димензии

(L*W*H) mm

2500 2500*3500 300*500 3-15 0-8 38 9200*2600*2800
2000 2000*3000 300*500 3-15 0-8 38 8000*2300*2600
1800 1800*2500 300*500 3-15 0-8 21 6800*2300*2500
1600 1600*2000 300*500 3-15 0-6 13 6000*2200*2500