ХОРИЗОНТАЛНА МАШИНА ЗА ПЕРЕЊЕ И СУШЕЊЕ НА СТАКЛО

Хоризонталната машина за перење и сушење на стаклото има хоризонтална структура, погодна за перење и сушење на различни рамни стакла.

Машината е составена од три дела – дел за поддршка, дел за перење и сушење и дел за излез. Може да пере LOW-E стакло и Обложено стакло

Сите делови за перење  и завртки што доаѓаат во контакт со вода се изработени од високо квалитетен не’рѓосувачки челик.
Систем за пренесување со непрекинат брзински мотор, овозможува  машината да работи глатко и стабилнo.

Со користење на системите за водоснабдување со двојно филтриран циклус со две пумпи, чистата и заматената  вода се распределуваат и се реализира зачувување на водата.
Опрема со федери ја прави машината корисна за перење на различна дебелина на стаклото.

Машината е составена од:
–  четири четки, со дијаметар  80mm;
– два пара на сунгерести ролери со дијаметар од 70mm;
– еден резервоар за вода;
– Гумените ролери се направени од вулканизирана гума и ја прават гумата потрајна, дијаметарот е 50мм, а просторот помеѓу гумите е 50мм.

Работна димензија : 1600*2000mm
Максимална димензија на стакло : 1600
Минимална димензија на стакло : 300*300mm
Дебелина на стакло за перење: 3-8 mm
Брзина на перење: 0-5 m/min
Вкупна моќност: 12KW
Напојување: 380V/50Hz
Димензии: 3000*2000*1150 mm
Тежина: 1000 kg
Може да пере LOW-E стакло и Обложено стакло