ДВОГЛАВ CNC ЦИРКУЛАР

Оваа машина се користи за сечење и за формирање на совршени рабови и странична рамка на алуминиумски профили .

Двете глави можат да сечат под агол од  90º ,  45º 67,5 (22,5º) и можат да работат индивидуално , истовремено и комбинирано. Машината има карактеристики на едноставна работа, стабилност и висока ефикасност.

Машината е лесна и едноставна за ракување. Автоматски се напојува и стартува циклусот за сечење. Има екран на допир и NC контролен систем. Решетката и погонскиот мотор на главата се позиционираат автоматски.

Работен воздушен притисок 0.5~0.8 Mpa
Јачина на мотор 4.4 kw
Број на обртаи на мотор 3400 r/min
Заситеност со воздух 200L/min
Напојување 380V 50Hz
Должина на сечење 400-4200mm
Агол на сечење 90, 45, 67,5
Дебелина на сечење 10-130 mm
Ширина на сечење 10-300mm
Брзина на сечило 0-3 m/min
Димензии на нож за сечење 500 mm*4,4*30*Z120
Димензии(L*W*H) 6300×1700×1600mm