CNC МАШИНА ЗА ДУПЧЕЊЕ И СПОЈУВАЊЕ

Машината е специјална опрема што се користи за дупчење и спојување на ПВЦ и алуминиумски профили, жлебови за вода, кружни жлебови, деформирани дупки и за рамно гравирање.

Со користење на напредни CNC системи, ракувањето со машината е едноставно и лесно.

Х оска – високо прецизни спирални запченици

Y и Z оска – со високо прецизна трансмисија на топчасти завртки и висока прецизност

Машината има високо прецизни линеарни насочувачи, топчести завртки, спирални решетки и серво мотор, обезбедувајќи непречено движење, позиционирање и обработка со голема прецизност.

Високо квалитетното вретено  со голема брзина обезбедува стабилност, регулација на ротационата бучавост и способноста за сечење.

Удари на Х оска 3500 mm Напојување 380V / 50Hz
Поддршка на Х оска 0-60m/min Моќност 8.5 KW
Удари на Y оска 300 mm Моќност на вретено 5.5 KW
Поддршка на Y оска 0-48m/min Брзина на вретено 0-18000 rpm
Удари на Z оска 200 mm Работен притисок 0.6-0.8 MPa
Поддршка на Z оска 0-20m/min Грубост Ra 6.3 um
Точност на позиционирање X, Y ±0.05mm Teжина 1200 kg
Точност на позиционирање Z ±0.02mm Димензии 6500*1420*1750mm