CNC МАШИНА ЗА ПОЛУКРУЖНИ ЛАЈСНИ

Оваа CNC машина се користи за автоматска изработка на полукружни алуминиумски лајсни за врати и прозори.

Машината се карактеризира со сигурност, безбедност и висока ефикасност.

Главно се користи за виткање челични, бакарни и алуминиумски профили или профили со специфични форми. Машината користи цнц систем и може да ги задоволи барањата за свиткување на лакови и криволиниски спојки на сите видови на профили. Користи специјален дел за заштита на профилите и се избегнува преработка на истите.

Моќност 380V/50HZ/8Kw
Јачина на мотор 1.6 KW
Максимална ширина на виткање 100 mm
Брзина на ротирање на ролери 75 обр/мин
Минимален радиус на виткање 250 mm
Минимален дијаметар на виткање 500 mm
Работна димензија 900x800x2000mm
Тежина 400Kg