АВТОМАТСКА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ НА СТАКЛО

Оваа машина е изработена по најнова технологија и вклучува товарење, земање на стакло, директно сечење, сечење на форми, флотирање на воздухот, кршење, автоматско движење и одење, далечински управувач.

Ова е моментално најнапредната автоматска машина за сечење на стакло, која значително го  намалува интензитетот на трудот на работниците, со практично работење, ниски инвестиции и корисни придобивки, а во во голема мера ќе се намалат трошоците.

Овој модел е најдобар избор за мали и средни претпријатија, и се одликува со:

 1. Иновативен систем кој е единствениот што може да гарантира совршена униформност и постојан квалитет и секој дел од машините може лесно да биде заменет.
 2. Контролен панел со вграден независен компјутер
 3. Високо квалитетни електрични компоненти овозможуваат висока прецизност на сечење и стабилност, со што е овозможено сечење на сите видови на облици на стакло
 4. Автоматски систем за подмачкување и автоматско регулирање на постојан притисок, се ефикасен начин за да се обезбеди стабилноста на ефектот на сечење
 5. Безбедност на стаклото: автоматски сензор е поставен на главата за сечење, за да се запре машината во случај на недостаток на стаклени листови
ШИФРА: RK-440 Категорија
 • Дебелина на стакло за сечење: 2-19 mm
 • Точност на сечење: ± 0,15mm/m
 • Брзина на сечење: 150 m/min
 • Големина на преглед: 4200*3800*900mm
 • Максимална димензија на сечење: 3660*2440mm
 • Систем на пренос: X, Y, Z оски опремени со соодветен мотор
 • Блок на сечилото: држачот на секачот може да ротира 360 степени и да го пресече стаклото нагоре и надолу
 • Начин на подмачкување: само подмачкување
 • Волтажа: 380V, 50Hz