АВТОМАТСКА CNC МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ НА СТАКЛО

Користејќи го нашето искуство во индустријата, ја преземаме одговорноста да понудиме машина со најголем квалитет на клиентите, а тоа е Автоматската CNC машина за сечење на стакло.

Ова е моментално најнапредната автоматска машина за сечење на стакло.

Откако ќе се стартува машината, рамото на машината автоматски го подигнува стаклото од полицата. Контролирано со сензори, стаклото автоматски ги наоѓа стаклените рабови во  X и Y оските, и се транспортира до масата за сечење. Сечилата се подесуваат на оригиналните координати и автоматски започнуваат со сечење на стаклото според претходно преинсталиран график.

Машината е опремена со тркала за сечење и сет од алати, какои  најдобро оптимизиран софтвер за компјутерско сечење на стаклото

ШИФРА: RK-441 Категорија
  • Дебелина на стакло за сечење: 2-19 mm
  • Точност на сечење: ± 0,20mm/m
  • Брзина на сечење: 0-120 m/min
  • Големина на преглед: 4000*3200*1100mm
  • Максимална димензија на сечење: 2440*1830mm
  • Систем на пренос: XZ оската е опремени со Јапонски серво мотор и прецизни лагери
  • Блок на сечилото: држачот на секачот може да ротира 360 степени и да го пресече стаклото нагоре и надолу
  • Начин на подмачкување: само подмачкување
  • Волтажа: 380V, 50Hz