МАШИНА ЗА ЗАЛЕВАЊЕ СО БУТИЛ

Оваа машина е дизајнирана за правење на заптивка за изолационото термопан стакло. Тоа е специјализирана опрема за рамномерно аплицирање на топла смеса од бутил на двете страни на алуминиумската рамка.
Единствена работа што треба да ја направи операторот е да ја држи рамката на алуминиумскиот спејсер и сите други операции автоматско програмирани ќе се завршат, со што се овозможува практично и стабилноработење , добри ефекти во истиснување на лепилото и високо продуктивна ефикасност.
Бутил лепилото е прв избор на лепило кај термопан и кај двојно обложени стакла.

Бутил екструдерот може да обработува рамки со ширина од 6-19мм. Млазницата за истиснување може да се позиционира и со тоа се постигнува униформно лепење. Ширината на млазницата се контролира со пнеуматски и хидрауличен паралелен метод.
Брзината на транспортерот може да се прилагоди со 5 различни брзини

Ширина на простор 6mm, 9mm, 12mm, 16mm, 19mm
Минимална димензија 250 x 250mm
Максимална димензија 2500 x 2500mm
Брзина 0-25m/min
Волумен на бутил 14L
Напојување 380V, 50Hz, 3ph
Моќност 3.75KW
Воздушен притисок 8MPa
Димензии 3000mm*600mm*950mm