МАШИНА ЗА ВАКУУМСКО ЗАГРЕВАЊЕ И ЛАМИНИРАЊЕ НА СТАКЛО

Оваа машина може да произведува традиционално ламинирано стакло, исто може да прави различни ламинирани стакла од  различни материјали, како свила, облека, метални жици и сл. Во средината помеѓу две стакла се употребува ЕВА филм. Ако се додаваат различни материјали, ефектот исто така ке биде различен. Овие продукти исто така имаат различни функции како звучно изолирани, топлинска изолација, отпорни од експлозија итн…, со што се погодни за употреба во домови, банки, болници, продавници и излози.

Оваа машина може да ги произведува сите видови на ламинирано стакло, како заштитно стакло, стакло отпорно од куршуми, стакло со засилена метална жица, декорационо стакло, декорационо мермерно стакло, двојно украсно челично мермерно стакло, стакло во свилена боја и др.

Машината не бара голема финансиска инвестиција, има високи сигурносни резултати, ефикасна е и сигурна за работа. Има краток производствен циклус и зафака многу мал простор од производствениот  погон.

ШИФРА: RK-881 Категорија
  • Време за вакуум: 3 минути
  • Време на загревање: 30-40 минути
  • Време на ладење: 15 минути
  • Температура на загревање: 110-130°
  • Работна димензија: 2440*1830 mm
  • Моќност: 24 KW
  • Волтажа: 380V, 50Hz
  • Димензии: 5400*2200*1200 mm
  • Тежина: 1800 кг