ВАКУУМСКИ ЛИФТ ЗА СТАКЛО RK-344

Овој модел се користи за утовар на стакло, истовар од камион или застаклување.

Користи електрична батерија и неговата подвижна функција им помага на луѓето лесно да ракуваат или транспортираат стакло во затворен простор, лесен истоварен на стакло од камион, како и за инсталирање на стакло во затворени простории.

Вакуумскиот лифт е опремен со прекинувач за напон на електрична енергија и може да го прикаже преостанатиот напон во батеријата за да му овозможи на работникот да забележи дека треба да ја наполни батеријата или не, како и да избегне каква било грешка во работење доколку дојде до прекин на електричната енергија.

Со можност на наклон од 90 °и континуирано вртење од 360 °, овој модел е погоден за ракување со стакло со големи димензии во работилници и тешко достапни места за  инсталација на отворено.
Супериорниот вакуум ќе ги задоволи барањата на клиентите.
Тој е во состојба да ротира десно / лево и да се наклонува вертикално до 90 степени.

ШИФРА: RK-344 Категорија
Дијаметар  на чашки за вшмукување 12” (300mm)
Број на чашки за вшмукување 2 pcs
Максимална димензија на стакло 1800*2500mm
Минимална димензија на стакло 29 1/2" x 33 1/2" (750 mm x 850 mm)
Агол на ротирање лево: 90°, десно: 90°
Агол на наклон 90°
Работно оптоварување 150 kg
Тежина 65kg