МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛАЈСНИ

Машината за сечење на профили се користи за автоматско сечење на  профили под агол од 45°. Двете сечила можат да сечат лајсни во исто време.

Автоматското сечило се придвижува со помош на пневматски цилиндар и се движи на прецизна шипка. Сечилото со 4 парчиња обезбедува прецизно сечење. Вертикален уред за прицврстување и специјално дизајниран приклучок за сечење обезбедуваат стабилно позиционирање. На машината има прецизна и лесна за употреба мерна табла.

Работен воздушен притисок 0.5~0.8Mpa
Снабдување со воздух 20L/min
Напојување 380V 50Hz
Моќност 1.1kw
Висина на сечење 33 mm
Ширина на сечење 100 mm
Должина на сечење 320~1800(mm)
Број на вртежи на мотор 2800r/min
Димензии 2500×1380×1300(mm)
Тежина 400kg