МАШИНА ЗА ПОЛУКРУЖНИ ЛАЈСНИ

Оваа машина се користи за изработка на полукружни PVC/UPVC/Пластични/Vinyl лајсни за врати и прозори.

Вклучува работна маса, жлеб за греење со резервоар за греење и калапи за виткање (лентите за формирање на облик). Се загрева со воздух со инфрацрвено зрачење, а профилот се загрева во жлебот за греење. Полукругот со дијаметар од 500-1800мм може да се обработи со различни калапи за виткање. Може да обработува разни профили со максимален дијаметар од 3000мм. Машината се карактеризира со сигурност, безбедност и висока ефикасност.

Принципот на работа на машината е да се користи електрично греење на воздухот за да се омекне профилот, а потоа преку процесот на правење обликмекиот профил да се појави во форма на лак.

Моќност 380V/50HZ/8Kw
Тип на масло Силиконско масло
Работна димензија 2850x1250x800mm
Дијаметар на резервоар за греење 3100x300x650mm
Време на греење 10-15 mins
Температура на греење 100°-120°
Работен дијаметар 500mm-1800mm
Тежина 600Kg