МАШИНА ЗА ПОЛИРАЊЕ НА КРУЖНИ АГОЛНИ РАБОВИ

Оваа машина се користи за обработка на кружни аголни рабови.

Со пневматското притискање на стаклото се овозможува обработка на прав агол во тркалезен раб, квадратен раб итн. Главата на тркалото за мелење може да се подигне пневматски. Може да се инсталираат 1-2 четки за грубо мелење, за фино мелење и за полирање на стакло. Може да се процесира голема количина R раб со ист агол.

ШИФРА: RK-663 Категорија
  • Воздушен притисок: 0-0.7 МРа
  • Работна температура: 1-40°С
  • Влажност: помалку од 93%
  • Максимална димензија на стакло: 1500*1000 mm
  • Минимална димензија на стакло: 150*150 mm
  • Дебелина на стакло: 3-19 mm
  • Радиус на агли: 60 mm
  • Моќност:2KW
  • Димензии: 1300*800*1300 mm
  • Тежина: 450 kg