ДВОГЛАВA ЛЕПИЛКА ЗА БЕЗШЕВНО ЛЕПЕЊЕ

Двоглавата лепилка за безшевно лепење се користи за беспрекорно лепење и чистење на  PVC / UPVC/ пластични/ Vinyl профили за врати и прозори. Машината може да ги исчисти остатоците од лепилото веднаш по завршување на лепењето, и може строго да ја контролира големината на споевите на лепење. Затоа, по завршување на лепењето на делови од челик во боја, површината на лепење изгледа совршено и врвно, а неговата јачина на лепење е поголема од онаа на оригиналните.

Најмногу се користи за лепење на обоени PVC профили.

Преку контролирање на пневматски систем за придвижување, машината  го зголемува режимот на зајакнување на споевите, особено за софтвер процесите на топење и лепење, со што може да се гарантира оптимална јачина на лепење во разни средини. Исто така може да се изврши и квантитативно прилагодување според дигиталните параметри.

Сечилото на машина за лепење усвојува специјален материјал, преку специјална техника за термичка обработка и точност на финишот. Сечилото е целосно стандардизирано, за да се постигне добра разменливост, и истиот може да се промени без професионалец.

Оваа машина користи осум алатки за сечење за лепилото и чистење на аглите и рабовите.

Напојување 220V 50Hz
Заситеност со воздух 180L/min
Моќност 2.5kw
Должина на лепење 420~3500mm
Висина на профилот за лепење 10~100mm
Ширина на профилот за лепење ≤120mm
Ширина на MULLION за лепење ≤110mm
Работен воздушен притисок 0.6 ~ 0.8Mpa
Влажност ≤80%(no dew)
Димензии (L*W*H) 4300×1050×1800mm
Температура -5~+40
Тежина 750kg
Методи на лепење Лепење рамки на прозорец

Лепење на поддршката на прозорец

Лепење од слободен агол

Лепење под агол од 180°С